Amaretto Sour receptas
Amaretto Sour – tai saldžiarūgštis kokteilis, kuriame migdolų likerio Amaretto saldumas puikiai dera su citrinų rūgštumu. Tai vienas iš populiariausių „Sour“ kategorijos kokteilių, tinkantis tiek desertui, tiek kaip gaivus gėrimas.
Ingredientai (vienai porcijai):
- Amaretto likeris – 50 ml.
- Šviežiai spaustos citrinų sultys – 25 ml.
- Cukraus sirupas – 10 ml (nebūtina, jei mėgstate rūgštesnį skonį).
- Kiaušinio baltymas – 1 vnt. (nebūtina, bet suteikia kokteiliui kremišką tekstūrą).
- Ledo kubeliai – pilnas plaktuvas.
- Papuošimui: Vyšnia ir apelsino griežinėlis.
Instrukcijos:
- Paruoškite plaktuvą:
- Į kokteilių plaktuvą supilkite Amaretto, citrinų sultis, cukraus sirupą ir kiaušinio baltymą (jei naudojate).
- Sausas plakinys:
- Uždarykite plaktuvą ir suplakite ingredientus be ledo apie 10 sekundžių. Tai padės kiaušinio baltymui išplakti lengvą ir kremišką putą.
- Pridėkite ledą:
- Į plaktuvą įdėkite ledo kubelių ir dar kartą suplakite energingai apie 15–20 sekundžių, kol mišinys gerai atvės.
- Perkoškite į taurę:
- Naudodami kokteilių sietelį, perkoškite kokteilį į „Rocks“ tipo stiklinę, pripildytą šviežių ledo kubelių.
- Papuoškite ir patiekite:
- Papuoškite kokteilį vyšnia ir apelsino griežinėliu. Patiekite iškart.
Patarimai:
- Amaretto likeris: Rinkitės kokybišką Amaretto, pvz., Disaronno, kuris suteiks sodrų migdolų ir karamelės skonį.
- Cukraus sirupas: Jei mėgstate mažiau saldų kokteilį, galite atsisakyti cukraus sirupo arba naudoti mažesnį kiekį.
- Kiaušinio baltymas: Jei nenorite naudoti žalių kiaušinių, galite rinktis pasterizuotus baltymus arba veganinę alternatyvą – aquafabą (avinžirnių skystį).
- Citrinų sultys: Naudokite šviežiai spaustas sultis, kad kokteilis būtų natūralus ir aromatingas.
Variacijos:
- Amaretto Sour Deluxe: Įpilkite 15–20 ml burbono, kad suteiktumėte gėrimui papildomos gilumos ir stiprumo.
- Fruit Amaretto Sour: Pridėkite kelias šviežias braškes ar kitus vaisius ir suplakite kartu su ingredientais.
- Sparkling Amaretto Sour: Įpilkite šlakelį gazuoto vandens ar prosecco, kad gėrimas būtų lengvesnis ir putojantis.
Patiekimas:
Amaretto Sour yra puikus pasirinkimas tiek jaukiems vakarams, tiek šventinėms progoms. Jo subalansuotas saldumo ir rūgštumo derinys patiks tiek pradedantiems, tiek patyrusiems kokteilių mėgėjams.
Skanaus! 🍹✨🍒