Tequila Sunrise Mimosa receptas
Tequila Sunrise Mimosa – tai šventinis ir gaivus kokteilis, sujungiantis garsųjį Tequila Sunrise su putojančio vyno (pvz., šampano ar prosecco) lengvumu. Šis kokteilis puikiai tinka kaip aperityvas arba šventinėms progoms, nes jis pasižymi ne tik ryškia spalva, bet ir švelniu vaisiniu skoniu.
Ingredientai (vienai porcijai):
- Tekila – 30 ml.
- Apelsinų sultys – 90 ml (geriausiai šviežiai spaustos).
- Grenadino sirupas – 10 ml.
- Prosecco arba šampanas – 60 ml (arba pagal skonį).
- Ledo kubeliai – pagal poreikį.
- Papuošimui: Apelsino griežinėlis, vyšnia arba citrusinių žievelių spiralė.
Instrukcijos:
- Paruoškite taurę:
- Naudokite aukštą flutės tipo taurę, kuri puikiai tinka šampanui ir putojantiems kokteiliams.
- Supilkite tekilą:
- Supilkite tekilą į taurę, kad tai būtų pagrindinis sluoksnis.
- Pridėkite apelsinų sultis:
- Atsargiai supilkite apelsinų sultis į taurę, kad sukurtumėte švelnų perėjimą tarp tekilos ir sultinio sluoksnio.
- Pridėkite Grenadino sirupą:
- Lėtai užpilkite Grenadino sirupą ant šaukšto nugarėlės arba tiesiog švelniai supilkite į taurę, kad jis nusėstų apačioje ir sukurtų būdingą „saulėtekio“ efektą. Grenadinas sukuria raudoną spalvą, kuri pereina į oranžinę apelsinų sulčių sluoksnį.
- Įpilkite šampano arba prosecco:
- Atsargiai užpilkite prosecco arba šampanu ant viršaus, kad gėrimas įgautų putojantį efektą. Galite naudoti daugiau arba mažiau šampano, priklausomai nuo to, kaip stiprų norite kokteilį.
- Papuoškite ir patiekite:
- Papuoškite kokteilį apelsino griežinėliu, vyšnia arba citrusinių žievelių spiralėle. Patiekite iškart, kad išlaikytumėte šviežią ir putojantį efektą.
Patarimai:
- Tekila: Naudokite šviesią tekilą (blanco), kad kokteilis būtų lengvas ir gaivus, tačiau galite naudoti ir reposado, jei norite šiek tiek daugiau sodrumo.
- Sultys: Šviežiai spaustos apelsinų sultys suteiks natūralų ir gaivų skonį, tačiau jei neturite galimybės spausti, naudokite kokybiškas parduotuvėse parduodamas apelsinų sultis.
- Grenadino sirupas: Naudokite kokybišką Grenadino sirupą, kad užtikrintumėte ryškią spalvą ir natūralų skonį.
- Šampanas ar prosecco: Naudokite sausą (brut) prosecco arba šampaną, kad kokteilis nebūtų per saldus.
Variacijos:
- Tropical Tequila Sunrise Mimosa: Pridėkite šlakelį ananasų sulčių arba pasiflorų sirupo, kad suteiktumėte tropinį akcentą.
- Frozen Tequila Sunrise Mimosa: Sumaišykite ingredientus su trupintu ledu, kad gėrimas būtų šaldytas ir tirštas.
- Spicy Tequila Sunrise Mimosa: Pridėkite šiek tiek cayenne pipirų arba aštraus likerio, kad suteiktumėte kokteiliui šilumos ir aštrumo.
Patiekimas:
Tequila Sunrise Mimosa yra puikus pasirinkimas šventėms, gimtadieniams, brunch’ams ar tiesiog vakarėliams su draugais. Jo ryški spalva ir gaivus, vaisinis skonis su putojančio vyno akcentu padės sukurti šventinę nuotaiką.
Skanaus! 🍹🍊🍾🌞