Penicillin receptas
Penicillin – tai modernus kokteilis, sukurtas 2005 metais, kuris tapo itin populiarus dėl savo įdomios skonio kombinacijos ir rūkytos skoto bei imbiero šilumos. Penicillin kokteilis puikiai derina saldumą, aštrumą, rūgštumą ir dūminį skonį. Tai išskirtinis kokteilis, kuris gali būti mėgstamas tiek naujų kokteilių mėgėjų, tiek klasikinių kokteilių žinovų.
Ingredientai (vienai porcijai):
- Skotas (geriausiai „Blended Scotch“ ir šiek tiek dūminio „Islay“ skoto) – 50 ml.
- Imbierinis sirupas – 20 ml (pagal skonį).
- Šviežiai spaustos citrinos sultys – 25 ml.
- Medus – 10 ml (arba pagal skonį, jei norite saldžiau).
- Dūminis skotas (pvz., „Laphroaig“ arba „Ardbeg“) – 5 ml.
- Ledo kubeliai – pagal poreikį.
- Papuošimui: Imbierinis griežinėlis arba citrinos žievelė.
Instrukcijos:
- Paruoškite plaktuvą:
- Į kokteilių plaktuvą supilkite 50 ml „Blended Scotch“, 20 ml imbierinio sirupo, 25 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių ir 10 ml medaus.
- Pridėkite ledą:
- Į plaktuvą įdėkite ledo kubelių ir suplakite apie 10–15 sekundžių, kad kokteilis gerai atvėstų ir ingredientai gerai susimaišytų.
- Perkoškite į taurę:
- Perkoškite kokteilį į atšaldytą „Rocks“ stiklinę arba „Old Fashioned“ taurę, pripildytą šviežių ledo kubelių.
- Pridėkite dūminio skoto:
- Atsargiai užpilkite 5 ml dūminio skoto virš kokteilio. Tai suteiks papildomo skonio ir įspūdingą aromatą.
- Papuoškite ir patiekite:
- Papuoškite kokteilį imbieriniu griežinėliu arba citrinos žievelės spirale. Patiekite iškart.
Patarimai:
- Skotas: Naudokite kokybišką „Blended Scotch“, kad gėrimas būtų subalansuotas, tačiau dūminis skotas suteikia papildomo charakterio ir gylio. „Islay“ regiono skotai, pvz., „Laphroaig“ arba „Ardbeg“, suteikia stiprų dūminį skonį, kuris yra būtinas šiam kokteiliui.
- Imbierinis sirupas: Jei neturite imbierinio sirupo, galite pasigaminti patys, sumaišydami imbierą su cukrumi ir vandeniu, arba naudoti paruoštą sirupą iš parduotuvės. Imbieras suteikia šilumos ir aštrumo.
- Medus: Medus suteikia kokteiliui švelnų saldumą ir šiek tiek žolinių natų, todėl jis puikiai dera su imbieru ir skotu.
- Citrinų sultys: Naudokite šviežiai spaustas citrinos sultis, kad suteiktumėte kokteiliui natūralaus rūgštumo. Jei naudojate citrinos koncentratą, skonis gali skirtis.
Variacijos:
- Tropical Penicillin: Pridėkite šiek tiek ananasų sulčių arba pasiflorų sirupo, kad suteiktumėte kokteiliui tropinio akcento.
- Smoked Penicillin: Naudokite daugiau dūminio skoto, kad suteiktumėte kokteiliui dar intensyvesnį rūkytą skonį.
- Spicy Penicillin: Pridėkite šiek tiek jalapeño ar čili pipiro, kad suteiktumėte kokteiliui daugiau aštrumo.
Patiekimas:
Penicillin yra puikus kokteilis, idealiai tinkantis mėgstantiems rūkytus skonius ir imbierinį šilumą. Jis yra subalansuotas ir intriguojantis, todėl tiks tiek kaip aperityvas, tiek kaip vakarėlio akcentas. Jo unikalus skonis su dūminiu akcentu ir švelniu saldumu tikrai padarys įspūdį.
Skanaus! 🥃🍯🍋