Sangaree
Sangaree receptas Sangaree – tai istoriškas kokteilis, kurio šaknys siekia XVIII amžių. Šis gėrimas laikomas šiuolaikinės sangrijos pirmtaku, tačiau skiriasi...
Sangaree receptas Sangaree – tai istoriškas kokteilis, kurio šaknys siekia XVIII amžių. Šis gėrimas laikomas šiuolaikinės sangrijos pirmtaku, tačiau skiriasi...
Between the Sheets receptas Between the Sheets – tai rafinuotas ir šiek tiek aštrokas klasikinis kokteilis, kuris yra Sidecar giminaitis....
Milk Punch receptas Milk Punch – tai švelnus, kremiškas ir saldus kokteilis, kuris puikiai tinka jaukiems pusryčiams, vėlyviems pusryčiams ar...
Corpse Reviver #1 receptas Corpse Reviver #1 – tai vienas iš seniausių kokteilių, sukurtų kaip „pagirių gydymo“ gėrimas. Šis klasikinis...
Champs-Élysées receptas Champs-Élysées – tai elegantiškas ir subalansuotas klasikinis kokteilis, kilęs iš Prancūzijos. Jo pagrindą sudaro brendis, o subtilus likerio...
Brandy Manhattan receptas Brandy Manhattan – tai klasikinio Manhattan kokteilio variacija, kurioje naudojamas brendis vietoj burbono ar rugių viskio. Šis...
Jack Rose receptas Jack Rose – tai klasikinis kokteilis, kurio pagrindas yra obuolių brendis (applejack arba Calvados), o spalva ir...
Vieux Carré receptas Vieux Carré – tai rafinuotas ir kompleksiškas klasikinis kokteilis, kilęs iš Naujojo Orleano 1930-ųjų pradžioje. Jo pavadinimas...
Brandy Crusta receptas Brandy Crusta – tai elegantiškas XIX a. kokteilis, laikomas vienu pirmųjų mišriųjų gėrimų, kuris padarė įtaką tokiems...
Hot Toddy receptas Hot Toddy – tai šildantis ir aromatingas gėrimas, kuris puikiai tinka vėsioms dienoms ar kaip tradicinis „vaistas“...
Brendis yra vienas seniausių spiritinių gėrimų, kurio šaknys siekia XIII a. Europą. Pavadinimas „brendis“ kilęs iš olandiško žodžio brandewijn, kuris reiškia „degtas vynas“. Iš pradžių brendis buvo gaminamas kaip koncentruotas vynas, kurį buvo lengviau transportuoti, o vėliau jis tapo populiariu spirituotu gėrimu.
Brendis gaminamas distiliuojant vyną arba fermentuotus vaisius, po to brandinant ąžuolinėse statinėse, kur gėrimas įgauna sodrų, kompleksinį skonį ir aromatą. Priklausomai nuo kilmės ir gamybos metodo, brendis gali turėti vaisių, prieskonių, vanilės ir medienos natų, todėl jis puikiai tinka tiek klasikiniams, tiek šiuolaikiniams kokteiliams.
Brendžio įvairovė leidžia jį pritaikyti skirtingiems skoniams ir kokteilių stiliams. Pagrindinės brendžio rūšys yra:
Konjakas yra aukščiausios kokybės brendis, gaminamas tik Prancūzijos Cognac regione pagal griežtus reikalavimus. Konjakas pasižymi subtiliu, švelniu ir kompleksišku skoniu, todėl jis dažnai naudojamas elegantiškuose kokteiliuose.
Armagnacas taip pat gaminamas Prancūzijoje, tačiau jis yra sodresnis, šiek tiek aštresnis ir pasižymi intensyvesniu aromatu. Šis brendis dažniau naudojamas tvirtesnio skonio kokteiliuose.
Vaisių brendis, gaminamas distiliuojant fermentuotus vaisius (pavyzdžiui, obuolius, slyvas ar vyšnias), turi ryškų vaisių skonį. Pavyzdžiui, Kalvadosas – tai obuolių ir kriaušių brendis, kuris puikiai tinka rudens ar žiemos kokteiliams.
Komerciniai brendžiai yra universalesni ir prieinamesni. Jie puikiai tinka maišyti su kitais ingredientais, nes jų skonis nėra toks intensyvus kaip konjako ar armagnaco.
Brendis turi turtingą ir intensyvų skonį, todėl jį reikia derinti atsargiai, kad išlaikytumėte balansą. Štai keli pagrindiniai principai:
Brendis yra pagrindinis daugelio klasikinių kokteilių ingredientas, tačiau jo universalumas leidžia kurti ir naujus derinius. Pateikiame kelis garsiausius kokteilių receptus.
Klasikinis rūgštusis kokteilis, kuriame dera brendžio saldumas ir citrusų rūgštumas.
Ingredientai:
Paruošimas:
Visus ingredientus suplakite plaktuvėje su ledu ir perkoškite į stiklinę. Papuoškite citrinos griežinėliu arba vyšnia.
Vienas elegantiškiausių kokteilių, sukurtas dar XX a. pradžioje.
Ingredientai:
Paruošimas:
Visus ingredientus suplakite plaktuvėje su ledu ir perkoškite į atšaldytą kokteilių taurę. Taurės kraštą galite apibarstyti cukrumi.
Saldus ir kremiškas kokteilis, puikiai tinkantis desertui.
Ingredientai:
Paruošimas:
Visus ingredientus suplakite su ledu ir perkoškite į kokteilių taurę. Papuoškite tarkuotu muskatu.
Šiltas ir jaukus gėrimas, puikiai tinkantis šaltoms dienoms.
Ingredientai:
Paruošimas:
Į puodelį supilkite brendį, citrinų sultis ir medų. Užpilkite karštu vandeniu, gerai išmaišykite ir papuoškite cinamono lazdele bei gvazdikėliais.
Šis sodrus ir elegantiškas kokteilis dažnai vertinamas dėl savo paprastumo ir subtilaus skonio.
Ingredientai:
Paruošimas:
Visus ingredientus sumaišykite maišymo taurėje su ledu, nukoškite į atšaldytą taurę ir papuoškite apelsino žievele.
Brendžio kokteilių kultūra yra turtinga tradicijų ir elegancijos. Šis gėrimas užima ypatingą vietą klasikinių kokteilių pasaulyje, tačiau jo universalumas leidžia ir naujas interpretacijas. Nuo klasikinių Sidecar ar Brandy Alexander iki šiuolaikinių eksperimentų su vaisiais, šokoladu ar prieskoniais – brendis leidžia atskleisti kūrybiškumą ir sukurti unikalius skonio derinius.
Brendis suteikia puikią galimybę eksperimentuoti su įvairiais ingredientais ir kurti savo unikalius kokteilius. Štai keli patarimai, kaip pradėti:
Kokteiliai su brendžiu – tai puikus būdas atrasti naujas šio gėrimo galimybes ir pasimėgauti jo sodrumu bei rafinuotumu. Nuo klasikinių receptų iki šiuolaikinių interpretacijų, brendžio kokteiliai yra tikras džiaugsmas tiek gurmanams, tiek mėgėjams. Eksperimentuokite, atraskite ir mėgaukitės – šis pasaulis yra kupinas skonio ir aromatų!
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.