Southside
Southside receptas Southside – tai klasikinis ir gaivus kokteilis, kuris yra džino pagrindu ruošiama versija Mojito. Jame derinamas džino sodrumas,...
Southside receptas Southside – tai klasikinis ir gaivus kokteilis, kuris yra džino pagrindu ruošiama versija Mojito. Jame derinamas džino sodrumas,...
Pink Lady receptas Pink Lady – tai klasikinis kokteilis, kuris sujungia džino stiprumą, obuolių brendžio subtilumą ir grenadino saldumą su...
Gin Fizz receptas Gin Fizz – tai gaivus ir putojantis kokteilis, kuris pirmą kartą pasirodė XIX a. pabaigoje. Šis klasikinis...
Clover Club receptas Clover Club – tai klasikinis ir elegantiškas kokteilis, kuris atsirado XX a. pradžioje ir pavadintas pagal garsųjį...
Last Word receptas Last Word – tai klasikinis kokteilis, sukurtas XX a. pradžioje ir vėl atrastas kokteilių entuziastų XXI a....
Bramble receptas Bramble – tai gaivus ir modernus kokteilis, sukurtas 1980-aisiais Londone. Šis gėrimas išsiskiria džino ir citrusų šviežumu, papildytu...
Aviation receptas Aviation – tai klasikinis kokteilis, sukurtas XX a. pradžioje, išsiskiriantis subtiliu gėlių ir vaisių skoniu bei elegantišku atspalviu,...
French 75 receptas French 75 – tai elegantiškas ir šventiškas kokteilis, kuris atsirado 1915 m. Paryžiuje. Pavadintas pagal Prancūzijos 75...
Bee's Knees receptas Bee's Knees – tai klasikinis kokteilis, kuris atsirado XX a. pradžioje, prohibicijos laikais. Pavadinimas „Bee's Knees“ (liet....
Singapore Sling receptas Singapore Sling – tai garsus tropinis kokteilis, sukurtas 1915 m. Raffles viešbutyje Singapūre. Šis gėrimas yra sudėtingas,...
Džinas atsirado XVII a. Nyderlanduose, kur jis buvo žinomas kaip „genever“ – spiritas, gaminamas iš kadagio uogų ir naudojamas medicininiais tikslais. Šį gėrimą į Didžiąją Britaniją atvežė karalius Viljamas III, dar žinomas kaip Oranžo Viljamas. XVIII a. džinas tapo itin populiarus Anglijoje, kur prasidėjo vadinamoji „Džino manija“. Nors iš pradžių džino kokybė buvo prasta, laikui bėgant jis tapo vis rafinuotesniu gėrimu.
Šiandien džinas yra neatsiejamas nuo klasikinių kokteilių kultūros, o jo gamintojai visame pasaulyje eksperimentuoja su įvairiais botaninių ingredientų deriniais, siekdami sukurti išskirtinius skonius.
Džino rūšys
Džino įvairovė leidžia pritaikyti jį įvairiems kokteilių stiliams. Pagrindinės džino rūšys:
Tai klasikinė džino rūšis, pasižyminti sausu ir švariu skoniu. Šis džinas yra pagrindinis ingredientas daugelyje klasikinių kokteilių, tokių kaip Martini ar Gin & Tonic.
Ši džino rūšis yra švelnesnė už London Dry, su subtilesniu kadagio ir prieskonių aromatu. Ji idealiai tinka tiek klasikiniams, tiek modernesniems kokteiliams.
Tai saldesnė džino versija, kuri buvo populiari XIX a. ir vėl grįžo į kokteilių pasaulį. Ji puikiai dera klasikiniuose kokteiliuose, tokiuose kaip Tom Collins.
Dabartiniai gamintojai kuria džinus su išskirtiniais skoniais, pavyzdžiui, citrusiniais ar gėlių aromatais. Tokie džinai dažnai naudojami šiuolaikiniuose eksperimentiniuose kokteiliuose.
Kokteiliai su džinu reikalauja dėmesio ingredientų derinimui ir skonio balanso išlaikymui. Štai keli pagrindiniai principai:
Džinas yra neatsiejamas nuo daugybės klasikinių kokteilių, tačiau jo universalumas leidžia eksperimentuoti ir kurti naujus receptus. Štai keli garsiausi kokteiliai su džinu:
Ingredientai:
Paruošimas:
Į stiklinę su ledu įpilkite džiną ir toniką. Lengvai išmaišykite ir papuoškite pasirinktu garnyru.
Ingredientai:
Paruošimas:
Maišymo taurėje sumaišykite džiną ir vermutą su ledu. Perkoškite į atšaldytą taurę ir papuoškite alyvuoge arba citrinos žievelės posūkiu.
Ingredientai:
Paruošimas:
Džiną, citrinų sultis ir cukraus sirupą suplakite su ledu. Supilkite į aukštą stiklinę su ledu ir užpilkite gazuotu vandeniu. Papuoškite.
Ingredientai:
Paruošimas:
Į stiklinę su ledu supilkite visus ingredientus ir išmaišykite. Papuoškite apelsino žievelės posūkiu.
Ingredientai:
Paruošimas:
Visus ingredientus suplakite plaktuvėje su ledu ir perkoškite į atšaldytą kokteilių taurę. Papuoškite vyšnia.
Džino kokteilių populiarumas nuolat auga, ir jie tapo neatsiejama barų kultūros dalimi. Kiekvienas kokteilis su džinu turi savo istoriją ir simboliką. Pavyzdžiui, Martini yra laikomas elegancijos simboliu, o Negroni – rafinuoto kartumo ikona. Šiuolaikiniai barmenai taip pat eksperimentuoja su naujais džino deriniais, įtraukdami neįprastus ingredientus, tokius kaip arbatos ekstraktai, egzotiški vaisiai ar net valgomosios gėlės.
Vienas iš džino privalumų yra galimybė eksperimentuoti. Štai keli patarimai, kaip kurti savo kokteilius:
Džinas – tai unikalus ir rafinuotas alkoholinis gėrimas, kuris siūlo begalę galimybių kokteilių pasaulyje. Nuo klasikinių Martini ar Negroni iki gaivių Gin & Tonic variacijų – džinas yra pagrindinis ingredientas daugelyje mėgstamų gėrimų. Eksperimentuokite, atraskite naujus derinius ir mėgaukitės džino kokteilių pasaulio įvairove – ši kelionė tikrai verta dėmesio!
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.